De ce Oxigen

Centrul pentru Sănătate OXIGEN este o clinică privată, de tip rezidențial, mixtă,  unde se tratează dependența de alcool, droguri și jocuri de noroc. Filozofia noastră de tratament păstreaza în centrul viziunii sale Modelul Terapeutic Minnesota – al Celor 12 Pași. Scopul nostru este să ajutăm pacienții să se vindece printr-un program personalizat, intensiv, printr-o combinație de metode de psihoterapie și terapii complementare, astfel încât  să parcurgă un proces centrat pe o transformare completă. Această transformare implică dimensiunea psihică, emoțională, socială, culminând cu descoperirea/regăsirea unui nou sens in viață. 

În demersul nostru terapeutic facem apel la viziunea eclectică a psihoterapiei, integrând elementele terapiei cognitv-comportamentale,  ale terapiei de familie, narative, experiențiale și, nu în ultimul rând, ale terapiei existențiale. Considerăm că una din condițiile care stau la baza instalării dependenței se află o profundă  lipsă de sens, un gol emoțional și spiritual, pe care persoana dependentă încearcă să o înlocuiască prin comportamente adictive. Tocmai de aceea, practica noastră terapeutică este orientată către o viziune holistică de tratament, cu o serie de principii de bază:

Clienții noștri – sunt persoane

În primul rând, tratăm o persoană, nu un dependent.  Nu considerăm că o persoană cu o dependență trebuie redusă la un set de comportamente, gânduri și emoții specifice bolii. Ci, mai degrabă, privim persoana în ansamblul ei, aflându-se pe un drum al regăsirii de sine. 

Clienții noștri- nu sunt boala lor

In relația cu clienții noștri nu abordam o atitudine patologizantă sau de stigmatizare. Această atitudine poate fi profund disfuncțională și poate îngreuna procesul de recuperare. În schimb, trecem de bariera bolii și ne tratăm clienții ca personae aflate pe drumul recuperării. 

Clienții noștrii – sunt autorii vieții lor

Mare parte din procesul nostru terapeutic se concentrează pe susținerea clienților în redobândirea controlului asupra vieții lor, dincolo de circumstanțele personale sau barierele sociale.

Centrul Oxigen nu este doar un centru de tratament ci şi unul de prevenţie. Ştim cât de importantă este prevenţia în familiile cu copii ai celor afectaţi de dependenţe, cunoaştem urmările pe termen lung ale copiilor ce şi-au văzut părinţii în timpu abuzului şi înţelegem consecinţele devastatoare asupra vieţii lor. În acest sens oferim suport în prevenţia comportamentelor adictive. Asigurăm suportul terapeutic pe termen lung, la cerere, pentru familiile beneficiarilor. În felul acesta aducem un plus în susţinerea familiilor prin conectarea la resursele comunitare. Antrenarea tuturor resurselor de suport pentru cei aflaţi în această luptă cu dependenţa reprezintă un spirijin real pentru redobândirea armoniei de familie şi menţinerea unui curs sănătos al vieţii.

Echipa noastră de psihologi deţine abilităţile şi experienţa necesară în a relaţiona într-o manieră dinamică, chiar şi cu cei mai dificili dintre beneficiari. Acest lucru implică capacitatea de a asista persoane cu stări depresive sau atitudine lipsită de speranţa, furie, lipsa de motivaţie, rezistenţă la schimbare. Suntem uniţi într-un obiectiv comun – acela de a ne susţine beneficiarii în lupta lor contra dependenţei.

Centrul Oxigen oferă cadrul ambiental reconfortant astfel încât să creeze un mediu plăcut şi detaşat de factorii stresori din exterior. Rezidenţii centrului se pot bucura de condiţii de locuit la standard ridicate, o varietate mare de activităţi de recreere, precum şi de o sala de fitness şi forţă, dotată cu aparatură de ultimă generaţie. 

Angajaţii centrului, precum şi membrii grupului administrativ dispun de o abordare profesională şi totodată colaborativă pentru menţinerea armonioasă a programului de recuperare.

Strada Depoului nr. 6, Bacau - Romania
centruloxigen@yahoo.com
Site realizat de AZ Neo Media
Site realizat de AZ Neo Media